Za osam godina, koliko sam proveo radeći na televiziji kao novinar i voditelj, ostario sam šesnaest godina. Novinarstvo u Srbji je besmislen posao sa mnogo stresa, malo para, ali ga je neverovatno teško ostaviti. Na svu sreću majka priroda mi je podarila duhovitost pa su me kolege iz medija nagovorile da se prijavim na takmičenje stand up komedije koje je organizovala privatna produkcija u saradnji sa jednom od televizija sa Nacionalnom frekvencijom, a na čijoj smo press konferenciji bili svi zajedno. To leto 2013. godine, ispostaviće se, biće presudno za moju dalju karijeru….
Moj prvi stand up nastup 

ikada pred žirijem, publikom i kamerama su bile “kvalifikacije” za sledeći krug takmičenja. Bio sam poprilično loš, ali najbolji od komičarske ponude toga dana u Subotici. Odlazim u Beograd u sledeći krug. Tamo me čeka 49 komičara iz čitave Srbije koji su se kao ja pokazali “dobro” u svojim gradovima. Nakon nekoliko meseci, radionica, korekcije tekstova i dodatnih kvalifikacionih nastupa, ja osvajam prvo mesto. Vraćam se svome poslu ne televiziji, jer naravno ne očekujem ništa od obećanja televizije sa Nacionalnom frekvencijom i tako i biva. Ništa plus ništa jednako je ništa. Crva nije ni bilo.


Nakon toga se prijavljujem na “Open mic 2014” u organizaciji Standup.rs gde sam se takmičio u kategoriji od 19 komičara koji već nekoliko godina pokušavaju da se probiju u svet stand up komedije. Odlazim u Dom omladine sa nadom da će me bar neko primetiti. Ipak, moja je procena bila loša. Svi su me primetili. Srđan Dinčić čita moje ime kao ime pobednika. E tu se već stvar uozbiljila. Nedugo nakon toga, nekoliko meseci, odlazim iz novinarstva i upuštam se u novi život. Život stand up komičara.

Tim životom živim već 5 godina. Kao i u svakom poslu iz godine u godinu sve ste bolji, zreliji, iskusniji. Za ovo vreme nastala su dva moja One man show-a, “Severno ledeni humor” i “OnomatoKAOpeja”. Nasmejavao sam do sada publiku u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni I Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i u Kanadi, ali spisak
zemalja i gradova se tu nezavršava. Ima još mnogo ljudi širom sveta, koji nisu čuli ništa od pomenutog, a isto tako ima još mnogo ideja u mojoj glavi za izvrtanje sveta naopako.

Close Menu
×
×

Cart